MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

lunes, 23 de junio de 2008

DEBUT A L’EQUIP DE L’ ELI AL RAID CAMBRILS
El diumenge 22 de Juny, l’Equip Cambrils Raid Team va organitzar el segon Raid Cambrils. Raid de promoció, en el qual hi havia una vintena d’equips inscrits, que ens ha servit d’entrenament, pel proper Campionat d’Espanya de Raids, i també per córrer al costat de l’Eli Socias, que s’estrenava al equip, amb un mes que extraordinari resultat.

El raid es disputar a la zona propera a Cambrils i Montroig del Camp i la muntanya de L’Areny.

El Raid era físic i tècnicament bastant assequible, Un primer sector de Btt amb Roadbook, ens portava en 15 km. a Montroig del Camp, on una secció de patins en línia, en duia al peu de la Muntanya de l’Areny, on ens esperava secció a peu tècnicament complicada per poder trobar tots els punts de pas, i que ens duia de nou a Montroig, a agafar les bicis, per recórrer uns 35 km. per les properes muntanyes de Cambrils. Passant pel barranc de la Pauma Negra, on es realitzava la prova d’escalada, fins tornar a Cambrils, on un tram d’orientació urbana i una prova especial de caiac de mar, ens esperava abans de l’arribada.

Tot i ser un raid de promoció, la calor va ajudar a que es fes molt dur, però l’organització i la vellesa del recorregut, acompanyat d’un excel•lent resultat, va concloure en un espectacular i agraït.molt bon dia de Raid

L’objectiu de l’equip en aquesta cursa, no era un altre que el de conèixer esportivament parlant a l’Eli i realitzar en entrenament de qualitat, per preparar el pròxim Campionat d’Espanya a Galícia, i la victòria final aquest diumenge, ens ajuda a tenir ben altes les expectatives, que tenim posades en aquesta cursa !!!!

2 comentarios:

DAVID LEDESMA dijo...

Blogger!

He trobat una crónica a la web del Josef Ajram, que diu que va fer el campionat d'Espanya de Rids, que suposo que és allò que anaves a corre tu a Galicia. Va anar bè?
Aquí tens la crónica de un del seu equip que deus conéixer:

http://www.josefajram.com/2008/07/campeonato-de-espaa-de-raids-crnica-de.html

DAVID LEDESMA dijo...

Ah!

Petons a les teves dones!!

Una abraçada