MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

jueves, 17 de marzo de 2011

The Wild Boar Night Experience (Finalment 3er, FANTASTIC!!!! )


Com m’agraden els rogannings, deixant de banda que ara estiguin de moda, abans de tot aquest boom, ja participàvem i organitzaven probes d’aquest tipus, com la Moonlight, o l’enyora’t RocBike.

Jo no estic d’acord amb els més puristes, que diuen que si un roganning no dura 24h. No es un Roganning. A mi si dura 12h., 6h. o 1h. Sigui de dia o de nit, aquets format de curses m’encanta.

El fet que sigui 100% estratègia, que no sàpigues en cap moment si els teus contrincants si van millor que tu, l’incertesa que tens si el recorregut que has escollit es l’idoni o no, fan d’aquest tipus de cursa, siguin especials...

Ahir la nit, per finalitzar la lliga nocturna d’Orientació, en Felip, introductor dels rogannigs a Catalunya, i organitzador del Wild Boar de l’Espluga Calva, ens va preparar un roganning al clàssic mapa de Can Trabal a Begues.

Deu n’hi do de la feina que es pot fer amb una hora, d’esprés de fer 18 de les 25 fites que hi havia, i sumar 67 punts dels 99 posibles, vaig finalitzar la cursa amb un bon regust de boca i content de com m’havia anat, i satisfet del recorregut escollit.

Últimament, no acabava d’anar gaire fi a les Nocturnes, i a falta de saber els resultats finals i de veure com ho han fet la resta de participants, ahir a la nit va ser un bon entrenament i vaig passar una millor estona...


FINALMENT TERCER CLASSIFICAT!!!!! FANTASTIC !!!!!!


No hay comentarios: