MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

lunes, 5 de marzo de 2012

BON COMENÇAMENT D’ANY!!!

De moment el que portem d’any, aquests dos primers mesos, han estat força bé. He pogut fer bastantes curses, i hem principi hem torno a posar les piles corrent a peu.

Aquest any volia fer el Ultra Trail del Montblanc i la marató de Zegama, però la mala sort del sorteig, ha fet que canvi de plans, així que de moment estic apuntat al ultra Trail d’Andorra, a la Ultra mític de 110km. i l’objectiu també serà fer la Cavalls del vent a l’Octubre, a més d’alguna altre cursa llarga que pugi sortir.

Començàvem l’any el 14 de Gener, amb el Joaquim a un Rogaining a Mataró, amb l’objectiu de preparar per la setmana següent el roganing de l’Espluga Calva. Primers a Mataró, i tercers al TWR amb el Jaume, el Txakal i el Joaquim!!!. De moment la cosa pintava bé!!!

El 29 de Gener aquesta vegada amb el Toni vam anar a fer la Marxa Llarga de BTT a St. Joan de Mediona, un bon entreno: 60 km. i 3:30 h. amb la bici de Muntanya que pobreta la tinc força abandonada ( ja vindran millors temps!!)

El 5 de Febrer el cross de St. Pau, un clàssic que ja no pot faltar al calendari, desprès d’una “ anada de l’Olla” a la sortida, on hem vaig posar a tirar com una llebre, i desprès d’algun problema a la baixada, vaig fer un bon temps i un resultat discret!!!

El dia 26, arribava la Botifarunner, una gran cursa e Muntanya, amb un circuit que m’encanta, amb 20 km., fas una cursa de veritable muntanya, amb 900mt. de desnivell positiu, vaig baixar un minut el temps de l’any passat, però igual que St. Pau, vaig fer 4posicions més!! La gent esta a tope!!!


En resum en dos mesos, dos roganing, dos curses de muntanya i una de BTT, NO ESTA MALAMENT PER COMENÇAR L’ANY!!!!

No hay comentarios: