MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

sábado, 18 de agosto de 2012

STAGE A ANDORRA


Nou dies de vacances per Andorra per re-descobrir aquest petit País dels Pirineus, nou dies que m’han servit per entrenar i acumular desnivell, de cara a properes competicions.

Els entrenos de trail running els realitzava pel mati ben d’hora de 06:30 a 09:00, i per la tarda de 15:30 a 18:00, aprofitava per fer bici

Els entrenos que he realitzat son:

Dimarts 7 d’Agost.

Trail runnig pel mati. La Cortinada – Llorts – Estanys d’Angonella – Llorts – La Cortinada  16 km. en 02:24 i 1100mt de desnivell positiu.

Carretera per la tarda. La Cortinada – la Coma d’Arcalis – La Cortinada 32 km. en 01:25 i 1000mt més desnivell positiu.

Dimecres 8 d’Agost.

Trail runnig pel mati. La Cortinada – Coll d’Arenes – Casamanya Nord – Coll d’Arenes – La Cortinada  20km. en 03:30 i 1600mt. de desnivell positiu.

Per la tarda una altre vegada la Coma d’Arcalis per Carretera. La Cortinada – la Coma d’Arcalis – La Cortinada 32 km. en 01:30 i 1000mt més desnivell positiu.

Dijous 9 d’Agost.

Descans pel mati, i per la tarda BTT  La Cortinada – Bony de les Neres – Collada de Beixalís – Ordino. 30 km. en 2 hores i 1100mt de desnivell.

Divendres 10 d’Agost, amb la Carme vam anar a pujar el Pic del Medacorba de 2913mt vam fer 15 km. en 6 hores i 1700mt de desnivell positiu.

Dissabte 11 d’Agost.

Carretera tot el mati La Cortinada – Coll d’Ordino – Escaldes Engordany – La Masana – Port de Cabús – Anyos – Coll de Beixalís – La Cortinada.  90 km. 5 hores de pedaleig i 2600 mt de desnivell!!!!

Diumenge 12 d’Agost.

Trail runnig pel mati. La Cortinada – Collada de les Cases – Erts – Coll de Jou – La Cortinada 13 km. 2 hores i 1100mt D+

Dilluns 13 d’Agost.

 Pel mati Ferada Familiar a Segudet.
Carretera tota la tarda La Cortinada – Coll d’Ordino – Canillo – Port d’Envalira – Canillo – Coll de Montaup – Ordino. 80 km. en 03:30 i 2100mt. positius .
 

Dimarts 14 d’Agost.

BTT per la Tarda La Cortinada - Coll d’Ordino- Trialera fins a Mereig ( Canillo) – Coll de Beixalís – trialera fins a Anyòs – Ordino  35 km. 02:30 i 1400mt +

Dimecres 15 d’Agost.

Trail runnig pel mati. La Cortinada – Coll de la Llosa – Coll de Jou – La Cortinada 8 km. 01:30 hores i 850 mt D+


Per tercera vegada per la tarda, Carretera. La Cortinada – la Coma d’Arcalis – La Cortinada 32 km. en 01:25 i 1000mt més desnivell positiu.

Total han sortit unes 29 hores i més de 15.000 metres de desnivell positiu. Força be!!!!!

No hay comentarios: