MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

viernes, 18 de julio de 2008

L’ EQUIP HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON TERCERS CLASSIFICATS AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE RAIDS DISPIUTAT A AS PONTES (GALÍCIA)


40 equips procedents de tota Espanya s’han donat cita a la població Gallega de As Pontes (Lugo) el cap de setmana del 12 i 13 de Juliol per disputar el Campionat d’Espanya de raids. Aquest és puntuable també per la lliga Espanyola de Raids d’Aventura de la Federació Espanyola de d’Esports d’Orientació F.E.D.O.

A les 8 del matí del dissabte es donava la sortida al Raid. Un trekking de 16 quilòmetres amb més de 500 m de desnivell pels voltant de l’embassament da Riveira. L’equip BUFF-COOLMAX és el primer en completar el sector, seguits de molt a prop per l’equip del Club SEO i nosaltres el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.

La segona secció és una ràpida etapa de BTT, però una constant pluja comença a caure, i ja no ens abandonarà fins la resta del dia.Cap a les 12 del migdia, sortim a la decisiva tercera secció, un llarg trekking de 27 quilòmetres d’orientació específica, molt tècnica. Aquesta etapa va alentir molt la cursa, degut a la dificultat per localitzar les balises i a les característiques del terreny. Aquesta estapa ens costà més de cinc hores superar-la ja que entre corriols, boscos i aiguamolls, es feia molt complexa la interpretació del mapa.

Seguidament, i sense gaire temps per recuperar-se, tot just menjar una mica (moltes gràcies Joan pels entrepans, boníiiisiiiim) i canviar-se la roba mullada, seguim el raid amb una altra llarga secció, però ara de Btt, amb més de 65 km. i 1000 m. de desnivell. L’Equip BUFF-COOLMAX, continua en primera posició, però per la segona plaça som tres els equips que arribem junts, el GALLECIA BUGARENT, el Club SEO, i el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.Hem arribat a l’equador de la prova, ara arriben les etapes més complicades, ja que es faran totalment de nit, només amb l’ajut dels nostres SILVAS, potents focus, que ens ajuden a continuar en la foscor.

Dues ràpides seccions urbanes, una de patins en línia, i l’altre d’orientació amb una tirolina i el llançament de tir amb arc, ens porten a començar la secció 6.

Un altre etapa de 16 km de trekking finalitza a l’embassament do Eume, el qual hem de travessar nedant. Són les 5 de la matinada, i una petita errada d’orientació, ens ha fet baixar a la tercera posició, donant la segona plaça a l’equip GALLECIA BUGARENT.

La penúltima secció del raid 18 km. de caiac per l’embassament do Eume. La foscor de la nit i la boira com a companys dificulten moltíssim la localització dels controls de pas, però gràcies a la sortida del sol finalitzem amb èxit la secció.

Ens queden “només” 30 km. de btt per camins que pugen i baixen, (no hi ha un lloc pla en aquest tros de País). I finalment a les 12 del migdia del diumenge, desprès de fer més de 220 km. i d’estar 28 hores sense parar, els components de l’equip l’Eli Socies, en Jaume Soler i l’Ivan Artigas, hem finalitzat el Raid en tercera posició.Un total de 210 km, 5.000 m de desnivell positiu, van haver de superar els equips, superant disciplines de muntanya, com: la BTT, la cursa alpina, tir amb arc, patins en línia, barranc, natació, tirolina, orientació específica i caiac en un raid que unànimement tots els equips l’han descrit com a llarg, però molt bonic, en quant a recorreguts.

La classificació final en categoria Élite: en primer lloc BUFF-COOLMAX, seguits del GALLECIA BUGARENT, i en tercera posició el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.

No hay comentarios: