MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

lunes, 28 de julio de 2008

MOONLIGHT RAID 08Sempre que organitzo una cursa, ja siguin Raids, Curses d’Orientació, etç.. Intento fer proves, en les quals, a si fos jo el que participes, al acabar diria aquest “tio” que ha fet el circuit s’ha passat tres pobles, però la idea, el circuit, i el recorregut han sigut molt “guapos”, i la Moonlight d’aquest any ha sigut així!!!

La idea va sorgir un dia d’aquests que surts a córrer sol, i tens massa temps per pensar!! En veure una de les moltes cabanes de pastor que hi ha pujant el camí del Mas del Artis, vaig pensar, que seria distret fer una cursa d’orientació, amagant les balises dins de les barraques, però l’inconvenient, era que es veuen de seguida!!!Solució, fer la cursa de nit!!!! Cursa de Nit + orientació + passar-ho bé = MOONLIGTH RAID!!!!

Així que va ser Arribar a casa i ja vaig trucar al Ricard per si tenia alguna idea per la moonlight d’aquest any, i al dir-me que no, dons ja estic liat buscant per tota la zona de Canyelles i del Mas de l’Artis, Barraques de Pastor, pous i Pou de Glaç
.
Tota la resta ja be sol buscar un circuit, geoposicionar les barraques al GPS, descartar algunes barraques per massa dificil, seleccionar una zona, pre-dissenyar un circuit, etç..

El Resultat?? Tota la gent que vàreu venir, ja la coneixeu, una cinquantena de persones, disposades a enfrontar-se a la nit, les pedres, els esbarzers, però amb moltes ganes de competir i passar-ho be, cadascú a la seva manera, ja sigui caminat, o intentant fer el màxim de punts, en les tres hores que tenien per acabar la prova.

Al final en Toni Morera, i en Jordi Montaner, van fer 370 del 600 punts possibles, molt a prop d’ells, en Xavi Perelló i la Neus Giménez , amb 350, i seguits d’en Pere Marcer i en Jordi Massana amb 300.
La classificació final va quedar aixi:

Circuit Llarg

1er Toni Morera i Jordi Muntaner 370 2:56
2ón Xavier Perello I Neus Gimenez 350 2:55
3er Pere Marse I Jordi Massana 300 2:57
4art J.M.Valero I Cristina Muñoz 290 2:52
5é Anaïs Panosa i J. Valero 260 2:56
6é D. Costa, J Camacho i L. Sararols 240 2:59
7é A.Guimerà i Joan Tornè 240 3:00
8é J. Fanlo I Amparo Gil 150 2:34
9é A. Gonhert I Felix Ruiz 130 3:01

Circuit Curt

1er Maria Maians 140 2:36
2on Núria Gili I Felip Gili 140 2:45
3er D. Teixido/ T Borras/ E. Barroso 140 2:55
4art Silvia Agustina i Monica Sanchez 140 2:55
5é Israel Prieto I Marta Ailagas 120 2:57
6é Josep Casas i Ignasi Marta 70 1:56
7é E. Amela i Cristina Amela 50 3:02
8é J.M Lasquibar i Oscar Lasquibar 20 2:59
9é J. Toledano i Isabel Romeo abandó
10é Olga Graells, Jm Cara i Vidal Benach fora temps

No hay comentarios: