MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

miércoles, 15 de octubre de 2008

BELORADO RAID (BURGOS)

EL HAGLOFS-SILVA-YAENCONTRE.COM AL CAMPIONAT IBERIC

L’equip, format aquesta vegada per Ivan Artigas i Jaume Soler juntament amb l’Eli Socias del HAGLOFS-SILVA-YAENCONTRE.COM han aconseguit un treballat quart lloc en categoria Elit al Belorado raid (Burgos).

Amb un raid molt disputat on hi va haver uns vencedors indiscutibles, el Salomon-Santiveri, però que la resta de posicions, van anar canviant molt durant tot el Raid. Vam tenir algun error d’orientació, i tres punxades, que finalment, ens van fer baixar de la segona posició, que duiem durant més de mitja prova, a la quarta posició final, que et deixa una mica de mal regust de boca!!!

El Raid que va tenir mes de 130 quilòmetres i un important desnivell positiu de més de 3800 metres, va fer que els equips d'Elit dediquessin mes de 15h. ininterrompudes a finalitzar la prova. En aquesta ocasió, hi havia disciplines tan variades i diverses com cursa a peu, bicicleta de muntanya, natació, espeleologia aquàtica, tirolina, rapel, caiac i tresc d’alta muntanya.

Tant per categoria Elit com per Aventura el recorregut era el mateix i la diferencia estava en que Elit feia tot el recorregut sense pausa i Aventura parava a la meitat per tornar a engegar a la matinada de diumenge.

Desprès d'aquest raid i a falta de la ultima prova de copa d'Espanya, els HAGLOFS-SILVA-YAENCONTRE.COM estan situats en Tercera posició provisional de la general, per darrera dels Madrilenys del TEVA i els Bascos del FORUM, una molt bona temporada per l'equip del Garraf - Penedès que un any mes torna a estar entre l'elit nacional

No hay comentarios: