MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

lunes, 20 de abril de 2009

L’EQUIP YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS ES POSA LÍDER DE LA LLIGA ESPANYOLA DE RAIDS.


Desprès d’un bon inici de temporada, la quarta plaça al Raid de Talavera de la Reina, sumada a la tercera posició al Raid de la Sierra Subbética, donen el liderat de la lliga espanyola de Raids a l’equip YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS..

L’equip YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS es queda a dos minuts de pujar al podi al Raid de Talavera de la Reina, on la calor, els desnivells i la dificultat tècnica per trobar algunes balises, fan del Raid una aventura exigent i ràpida. La prova va sorprendre als corredors per els grans desnivells acumulats. Les terres de Talavera amaguen racons de gran bellesa i atractives muntanyes de més de 1300 m. d’altura. El que no podíem imaginar els equips era que a les 10 h. del matí del dissabte quan es donava la sortida, era que la calor es convertiria en un element determinant a la prova.

El risc de deshidratació pesaria sobre els 42 equips participants al llarg del raid, que es va convertir en força ràpid i complicat tècnicament, amb balises molt difícils de localitzar.

La primera etapa, composta de 5 seccions, començava a la localitat de Navamorcuende amb un trekking de 9 kms. Les balises inicials, situades al llarg d’un ascens bastant pronunciat, van disminuir les forces intactes dels equips.

Cap a la una de la tarda, els participants agafàvem les bicicletes de muntanya, per cobrir els 40 km. de la segona secció, ràpida i tècnica, que portaria als equips fins al Castillo de Bayuela.Allí es trobaven les proves de corda, dos espectaculars tirolines de més de 100m. i un ràpel. Aquesta tercera secció guardava una trampa, l’ascens a peu fins el Cerro de San Vicente que va resultà duríssim i definitiu. Els raiders van afrontar un dels trams amb més pendent, en el moment més calorós del dia, esgotant les reserves d’aigua, i molts arribaven amb problemes musculars.
La quarta etapa de bicicleta comença al capvespre a Cervera de los Montes. L’ambient es refresca, però ara la foscor de la nit augmenta la dificultat de la prova. Amb l’ajuda de la brúixola i el mapa, i sense perdre l’atenció a les cruïlles de camins, s’arribà a l’embarcador del Club Nàutic Serranillos Playa per cobrir una última secció de 12 km. de caiac. Desprès de 17 hores de competició arriben els primers equips: El Randobike, seguits a 15 min. De l’equip Cerro Negro, i a continuació arribant junts els equips Forum-Esports, i els Yaencontre.com - Haglöfs
A las 7.30 del matí del diumenge, comença la segona etapa del Raid Tierras de Talavera. Amb una secció molt ràpida de bicicleta de muntanya. Els equips capdavanters segueixen mantenint distàncies. Desprès de la prova de tir amb arc i de ciclisme, els raiders recorren a peu els escenaris més emblemàtics de les rodalies de la població de Talavera de la Reina.
Els carrers de la població són els testimonis finals de la prova, localitzant els controls en punts de la ciutat com la Basílica de Nuestra Señora del Prado o la Colegiata de Talavera.
En categoria Élit, es mantenen el primer i el segon lloc dels equips Randobike, amb un temps de 17 hores 6 min. 8 seg. i el Cerro Negro a 5 min. del guanyador. En tercer lloc l’equip The North Face – Forum Sport amb un temps de 18 h .08 min.15 seg. I quarts a 2 minuts el YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS.

No hay comentarios: