MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

lunes, 19 de octubre de 2009

PRIMERS AL ROGAINIG!!!!!!! L’EQUIP YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS, ACONSEGUEIX LA VICTORIA AL JARDI DEL BACUS - ROGAINING DEL VICom disfruto portant un mapa ales mans!!!! Els roganings son del les curses on més has de dominar totes les característiques de l’orientació, on l’estratègia es fonamental per aconseguir el màxim numero de balises en una cursa de sis hores.

Aquest cop vaig arribar justet apurant el màxim el temps, la distancia i el numero de balises aconseguides, de lo be que m’ho passo amb aquest tipus de cursa, el pròxim Rogainig el vull de 12 hores!!!!!!

Aquest dissabte 17 d’Octubre hem participat juntament amb en Toni Morera i en Jordi Montaner, formant l’equip YAENCONTRE.COM - HAGLÖFS, al JARDI DEL BACUS - ROGAINING DEL VI

La cursa constava de 44 balises, en 6 hores de temps màxim. On cada balisa, depenent de la seva dificultat, valia un puntuació determinada.

Nosaltres vam fer 37 balises, ens varen sortir 210 punts, amb mes 46 km.i 1400 metres de desnivell, amb les 6 hores que teníem per realitzar la cursa.

L’ordre de les balises que vàrem seguir fou:

33 53 43 56 67 55 62 72 73 58 64 82 68 81 71 50 76 65 83 66 80 74 63 57 77 54 75 46 61 51 70 60 41 42 35 30 31

Haig de felicitar als organitzadors, del club AZIMUT, que s’ho han currat més que molt, i més concretament al Ricard i l’Ignasi per tota la feina que ha realitzat, per haver fet una cursa d’orientació fantastica!!!

mapa del rogaining amb el track del GPS

No hay comentarios: