MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

domingo, 2 de octubre de 2011

BENVINGUT!!!!!

Vaig començar aquest blog ja fa més de tres anys, amb la notícia del naixement de la Laia.

Ara el vull continuar, amb el naixement del meu segon fill!!!! El MARTÍ, que va néixer el 21 de setembre. La Laia va néixer amb una cesària i en Martí va ser un part natural. En aquesta ocasió, vaig poder presenciar tot el part. És un aconteixement que et marca i que et queda gravat de per vida!! Es una de les experiències més impressionats que et poden passar com a persona i com a pare!!!

Ara el que més desitjo, és que els meus dos nens siguin feliços en tot allò que facin, i intentaré ajudar-los sempre per que així sigui. Intentant recolzar totes i cada una de les decisions que prenguin durant la seva vida!!!
No hi ha satisfacció més gran per a mi com a pare el veure evolucionar els teus fills. Ensenyar-los anar amb bici, a patinar o escalar... són esdeveniments que em satisfan més que res a la vida. Quan veig ara a la Laia que ja patina amb el patins en línia, se’m cau la baba, i se’m posa una cara de felicitat, com poques vegades a la vida!!!

Així que vull donar la benvinguda al Martí, i que sàpiga ell i la Laia, que em tindran sempre al seu costat per qualsevol cosa que necessitin!!! (quan em demanin una bici de Carbono, ja em parlarem!!!) XD XD XD

BENVINGUT.....

1 comentario:

JORDI dijo...

Felicitats parella!! Ara comença una altra cursa i de moment la Carme s´endú el primer premi. Portar un cigronet i fer-lo crèixer 9 mesos amb el resultat que es veu a les fotos és un "Ultra" de debó.A disfrutar-lo!!!

Jordi Massana