MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

martes, 22 de mayo de 2012

EL Catraid-Trangoworld guanya la vuitena edició del Raid Garraf

Ha estat segona prova de la Copa Catalana de Raids de la FEEC
Dissabte 19 de maig es celebrava al terme municipal de Sta. Margarida i el Monjos la 8a edició del Raid Garraf, organitzat per l'equip de raids "Haglofs YaEcontre.com Sural", l'A.E. Talaia, i el C.E. Acimut.

Aquesta edició tenia preparat pels corredors un traçat de més de 80km, amb proves de BTT, Treking, patins en linea, via ferrata, rappels, tot com es habitual als raids, acompanyat d'un mapa i 35 balises.

La sortida es donava a les 9:30 del matí a la localitat de La Rapita, amb un tram de 6 km de patins per relleus.
Acte seguit s'iniciava una segona etapa curta de BTT que portaria als corredors de Copa Catalana i Elit fins a la localitat de Moja on realitzarien una orientació específica a peu. 
 
Desprès, i juntament amb els corredors de categoria Aventura, es desplaçarien novament en BTT fins a la localitat de la Múnia, a la zona del Castellot, on tenien preparat un llarg i tècnic treking que incloïa una via ferrada i un espectacular rappel de 30m.   
 

Amb el temps just, els equips realitzaven el següent sector, novament en BTT i mapa específic d’orientació, passant pels “Pelacs de Vilobi”.
  
Per arribar a la localitat de Pacs del Penedès on realitzaren una orientació rural molt ràpida, que els donaria pas al últim sector amb Ortofotomapa per arribar a meta.

De tots els participants, el guanyador en categoria Copa Catalana, l’equip CATRAID-TRANGOWORLD, va ser el únic equip en realitzar tots els punts de la prova, 66, seguit del MEDILAST SPORT, 62, i el ACE BOMBERS BCN amb 41 punts. 

En categoria Elit, amb el mateix recorregut que la categoria Copa Catalana, però amb equips integrats per dos corredors, els Això Raid Xteam finalitzàvem primers amb 57 punts, seguits del Sport HG - Lafuma amb 55.

Amb categoria Aventura, el podi el va formar el TRACES TEAM, seguits pel PIRI i els CAMBRILS RAID TEAM amb 56,50 i 47 punts respectivament.
 

No hay comentarios: