MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

martes, 1 de mayo de 2012

La cursa de casa: LA TALAIA!!!!

LA SORTIDA, per variar a primera fila, ja que la sortida era estreta, i no volia fer ni un metre de més!!!

Cursa de Muntanya La Talaia, la cursa de casa, organitzada i molt bé pels companys del  Aixo Raid. Una cursa de 23 km. (aquest any han allargat la sortida per que no hi hagi embussos) i uns 1000mt. de desnivell positiu !!!

 Primer avituallament, no hi ha temps n'hi de parar!!!!
A dalt del Pic de l'Aguila mésperavem la familia i els companys per animar i alguna cosa més...

Aquest diumenge, vàrem anar tota la família a la Cursa de Muntanya de la Talaia, però la vam viure des de l’altre costat!!!

Cada any estic donant un cop de mà a la cursa, ajudant amb el que puc a organitzar, a marcar el circuit i amb l’avituallament dalt del pic de l’Àguila.

Esta bé de tant en tant veure els braus des de la tanca, i ajudar a organitzar els esdeveniments que desprès ens agraden córrer. Si ningú organitzes, NO hi hauria curses!!!! Però l’any passat quan estava a l’avituallament hem moria de ganes de poder córrer, així que aquest any vaig decidir de fer la cursa!!!

Pujant la ruta 69, la idea era pujar corrent, peró amb el fort ritme de sortida, no vaig poder!!!


A dalt el Pla de les Palmeres, km. 5, encara amb un grup bastant nombrós....
Al final PODIUM!!!!  Primer local  ;-D


No hay comentarios: