MANIFEST DE L'SKYRUNNER

MANIFEST DE L'SKYRUNNER

Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor. Quantes vegades has plorat de ràbia i de dolor? Quantes vegades has perdut la memòria, la veu i el seny de l’esgotament? I quantes vegades, en aquesta situació, t’has dit, amb un gran somriure:

«Una altra volta! Un parell d’hores més! Una altra pujada! El dolor no existeix, només és dins del teu cap. Controla’l, destrueix-lo, elimina’l i continua. Fes sofrir els teus rivals. Mata’ls».

Sóc egoista, oi? L’esport és egoista, perquè s’ha de ser egoista per saber lluitar i sofrir, per estimar la soledat i l’infern. Aturar-se, estossegar, tenir fred, no sentir les cames, tenir nàusees, vòmits, mal de cap, cops, sang… Hi ha alguna cosa millor?

El secret no està en les cames, sinó en la força de sortir a córrer quan plou, fa vent i neva; quan els llamps encenen els arbres en passar pel seu costat; quan les boles de neu o les pedres de glaç et colpegen les cames i el cos nu contra la tempesta i et fan plorar, i, per continuar, t’has d’eixugar les llàgrimes per poder veure les pedres, els murs o el cel. Renunciar a unes hores de festa, a unes dècimes de nota, dir «no!» a una noia, als llençols que se t’enganxen a la cara. Posar-hi collons i sortir sota la pluja fins que les cames sagnin dels cops que t’has donat en caure al terra pel fang, i tornar-te a aixecar per continuar pujant… fins que les teves cames cridin a plens pulmons: «Prou!». I et deixin penjat enmig d’una tempesta en els cims més llunyans, fins a morir.

Les malles mullades per la neu que arrossega el vent i que també se t’enganxa a la cara i et congela la suor. Cos lleuger, cames lleugeres. Sentir com la pressió de les teves cames, el pes del teu cos, es concentra en els metatarsos dels dits dels peus i fa una pressió capaç de trencar roques, destruir planetes i moure continents. Amb les dues cames suspeses en l’aire, flotant com el vol d’una àguila i corrent més veloces que un guepard. O baixant, amb les cames lliscant sobre la neu i el fang, just abans d’impulsar-te de nou per sentir-te lliure per volar, per cridar de ràbia, odi i amor al cor de la muntanya, allà on només els més intrèpids rosegadors i les aus, amagats dins dels seus nius sota les roques, es poden convertir en els teus confessors. Només ells coneixen els meus secrets, els meus temors. Perquè perdre és morir. I no es pot morir sense haver-ho donat tot, sense trencar a plorar del dolor i de les ferides, no es pot abandonar. S’ha de lluitar fins a la mort. Perquè la glòria és el més gran, i només s’ha d’aspirar a la glòria o a perdre’s pel camí, havent-ho donat tot. No s’hi val a no lluitar, no s’hi val a no sofrir, no s’hi val a no morir… Ja és hora de sofrir, ja és hora de lluitar, ja és hora de guanyar. Besa o mor.

Pròleg del llibre “Córrer o morir” de Kilian Jornet

martes, 9 de abril de 2013

outdooing.com


De les mans d'un bon company, ha nascut una molt bona iniciativa, espero que tingui l’èxit que és mereix, l’empresa s’ho mereix!!!Aixi és com ells és defineixen...

Qui som.

Diuen que els actes i les intencions defineixen de veritat a la gent. Per aquest motiu creiem que, abans de parlar de nosaltres com a persones, és més important explicar què fem i què volem. En la combinació de tots dos està la nostra essència.

Què fem?

La nostra missió és allargar la vida útil del material esportiu outdoor, contribuint a incrementar la sostenibilitat de la societat en què vivim. Entenem que el consum de material esportiu evoluciona a passos gegants: grans marques del sector destinen grans pressupostos a màrqueting, a investigar nous materials i oferir nous productes. El resultat és que els que som amants de l'esport moltes vegades no tenim temps de posar a prova el nostre nou material, ja que, pel motiu que sigui, ho reemplacem. Canvis radicals en les nostres vides, com el treball, els fills o altres motius, ens obliguen a deixar temporalment la nostra passió, per la qual cosa el nostre material queda oblidat en un racó. Et sona? Ens ha passat a més d'un i de dos. És aquí on et proposem que ens escoltis. Publica a outdooing.com teu anunci de la bici, el pulsòmetre, els esquís o qualsevol altre material que no utilitzis i nosaltres ens encarregarem de córrer, nedar, pedalejar, escalar o bussejar a la Xarxa fins que trobem al comprador que li oferirà una altra oportunitat al teu material. Trauràs benefici d'una cosa que creies que no tenia solució i, a més, contribuiràs a crear un entorn més sostenible.

Què volem?

Volem que els materials que utilitzem per sentir-nos lliures, viure aventures o aconseguir els reptes que ens fan més grans, tinguin un llarg recorregut, posant així el nostre granet de sorra a que el nostre entorn sigui més sostenible. Ens agradaria que, abans de renovar el teu material, pensis en outdooing.com per comprar, vendre o intercanviar material entre persones que ja no l'utilitzen o que no el poden aprofitar pel motiu que sigui. Creiem que reutilitzar els materials forma part del respecte, dels valors i de la cultura que atrau a molta gent dins de la nostra societat. En outdooing.com volem aportar una petita acció local perquè tingui una gran repercussió global.

Ara sí ... Qui som?


Som emprenedors que creiem cegament en els grans canvis i en la gent. Ens apassiona l'esport outdoor i viure grans aventures. Som especialistes de llarg recorregut en noves tecnologies i en internet. I, per sobre de qualsevol altra cosa, som molt feliços fent el que ens agrada i per això volem que el vives amb nosaltres i que et aprofitis del molt que et pot donar.

Outdooing.com

No hay comentarios: